fredag 5 april 2019

Hur skall chat-boten Sam lära sig allt han måste kunna ....


Oj oj vad tiden springer iväg. De här veckorna har jag spenderat på att möta olika intressenter av projektet ”Prata med Sam”. Tack alla för så intressanta, positiva diskussioner! 
Sam och jag har också träffat utvecklarna till en annan chat bot Hello ebbot  för att diskutera hur vi skulle kunna arbeta tillsammans med att utveckla Sam.  Sam behöver vara riktigt bra på svenska språket för att ordentligt kunna förstå vad ”folk” frågor honom om, och det är något som Ebbots utvecklare nischat in sig på i deras verktyg för att bygga chat bot. Vi kommer att behöva många som ställer frågor till Sam för att utveckla hens kompetens,så vi behöver chefer, skyddsombud och andra proffs inom arbetshälsa som tycker det är spännande att delta i att utveckla en chat bot. Jag återkommer om detta när det börjar bli dags att förbereda för Sams kompetensträning. 



Förutom arbetet med Sam så är vi på enheten mycket stolta över en av våra kollegor i forskargruppen, Andreas Eklund, som fått ett prestigefyllt för excellent forskning  the scott haldeman prize for outstanding research .  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar